Acupunctuur

Acupunctuur is een klassieke Chinese geneeswijze die bij ons als aanvulling op de reguliere geneeskunde wordt gebruikt. In China was acupunctuur vroeger samen met kruiden de geneeskunde om mensen gezond te houden.  Acupuncturisten werden alleen betaald  als mensen niet ziek werden!

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen.

Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust..

Bij welke klachten: acupunctuur is vaak bijzonder geschikt voor het behandelen van zowel acute als chronische klachten. Klik hier voor de lijst met klachten.

Meer informatie over acupunctuur:
acupunctuur en hoofdpijn
acupunctuur helpt bij rugklachten
acupunctuur bij zwangerschap
acupunctuur en migraine
acupunctuur effectief bij depressie
informatie over diagnose Traditional Chinese Medicin
Informatie over de geschiedenis van de acupunctuur
Film over acupunctuur

Acupunctuur was nog nooit zo populair
Uit wetenschappelijke studies blijkt hoe effectief de behandeling is. Acupunctuur wordt in Engeland en Duitsland volop ingezet waar het erkend is als medisch specialisme. In Nederland werden op 27 september de koppen bij elkaar gestoken en werden studies en behandelwijzen besproken tegen klachten bij ondermeer lage rugpijn, hoofdpijn, knieklachten of problemen bij de ademhaling veroorzaakt door pijn, allergie en astma. “Acupunctuur is een patiëntvriendelijke en bijwerkingvrije, aanvullende therapie die op basis van kostefficiëntie en bewezen effect een cruciale rol kan spelen in pijnbestrijding.” aldus Irnich. Hij bevestigt wat vml. NAAV-voorzitster en hoofdredactrice Oei-Tan al eerder in persberichten heeft gepubliceerd.

Acupunctuur is in Nederland geen medisch specialisme, omdat het als zodanig nog niet wordt erkend door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Geneeskunde. Acupunctuur wordt (dus) ook nog niet onderwezen in het medische curriculum. Op sommige faculteiten wordt acupunctuur aangeboden als keuzevak. Wat loont het voor artsen in Nederland om zich te scholen in de acupunctuur als het niet erkend wordt als medisch specialisme? De Vries anesthesioloog en bestuurslid van de NERF licht toe: “Voor reguliere artsen biedt acupunctuur een arsenaal aan mogelijkheden om patiënten verder te helpen waar de reguliere geneeskunde onvoldoende mogelijkheden heeft. In het ziekenhuis zijn veel momenten waarop acupunctuur kan bijdragen aan de zorg voor patiënten, te denken valt aan postoperatieve misselijkheid en pijn, klachten bij chemotherapie of pijnbestrijding.”

Pijn willen we aanpakken
Pijn is een onderdeel in de medische wetenschap waar nog veel in gewonnen kan worden. “We kunnen simpelweg niet alles. Daarom is het van groot belang om te blijven kijken naar alle mogelijkheden die we kunnen benutten om de patiënt goed te behandelen. De wetenschappelijke bewijsvoering voor de effectiviteit van acupunctuur die op dit seminar zijn gepresenteerd zijn daarin van grote waarde.” aldus de Vries “Hierin wordt onomstotelijk aangetoond dat acupunctuur zeker zo effectief is als de standaardtherapie die nu gegeven wordt voor pijn bij lage rugklachten, nekklachten, artrose van de knie en hoofdpijn.”

acupunctuurwerkt