Allergie

Allergieën
Een allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen. Allergenen, die op zich helemaal niet schadelijk zijn, zoals bijvoorbeeld stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen, komen vooral via de huid, insectenbeten, het spijsverteringskanaal en via de luchtwegen het lichaam binnen. Bij een allergie probeert het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk te maken met een ‘overdreven’ reactie. De klachten zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.
Verschijnselen

Bij iedereen uit een allergie zich op een andere manier. Allergie kan zorgen voor een veelheid aan klachten, zoals bijvoorbeeld: loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, diarree, huiduitslag, puisten, buikpijn, vermoeidheid, teruggetrokken gedrag, overactief gedrag, onoplettendheid, concentratiegebrek, nervositeit, slaperigheid, etcetera. Als een allergie langdurig aanhoudt, raken steeds meer systemen verstoord en kunnen andere chronische klachten ontstaan die niet meer vanzelf herstellen na een “aanval”.
Een allergische reactie kan direct, maar ook pas na 24 uur plaatsvinden. Bij ernstige vormen van allergie kan een shock optreden door grote veranderingen in de lichaamsbalans.
Wij kunnen samen met u kijken waar u een allergische reactie op heeft. Soms betekent dat dat u bepaalde voedingsstoffen beter kunt vermijden of misschien is acupunctuur een goede remedie. Ook zijn er verschillende producten die u kunnen helpen bij de allergische reactie. Maakt u gerust een afspraak met ons via het contactformulier, zodat we samen met u kunnen kijken wat het beste helpt.

Met de gezondheidsscan kunnen we kijken welke voeding je beter niet kunt eten, welke E nummers en allergenen je hebt. Klik hier voor mee informatie over de gezondheidsscan.