Aluminium

Aluminium, het sluipende gevaar

Aluminium lijkt compleet onschuldig, omdat het op natuurlijke manier in ons milieu voorkomt, desondanks kan het voor problemen zorgen. Het lichaam kan aluminium moeilijk kwijtraken, waardoor diverse klachten kunnen ontstaan, zoals vermoeidheid, geheugenproblemen en gewrichtklachten.
Aluminium is overal te vinden, in de grond (dus ook in levensmiddelen die uit de grond komen), in schoonheidsproducten, in aluminium kookgerei, in drinkwater, in veel medicijnen (bepaalde maagzuurremmers) en in vaccins. Het gevolg is dat we aan steeds hogere concentraties aluminium worden blootgesteld. Hoewel aluminium slechts in minieme hoeveelheden voorkomt, stapelt het zich steeds op, jaar op jaar. Detoxen kan je helpen verontreinigende stoffen (meer dan alleen aluminium) uit je lichaam te verwijderen.
Aluminium wordt veel gebruikt in schoonheidsmiddelen. Neem eens de moeite om de samenstelling bijvoorbeeld van deodorant te bekijken en je zult versteld staan hoe vaak je aluminium tegenkomt. Zo zitten er in 90% van de deodorants aluminiumzouten, soms in hoge dosis (tot 20% aluminium).
Eén op de twee verzorgingsproducten bevat aluminium. Aluminium om het zweten tegen te gaan, aluminium om de crème beter in de huid te laten doordringen, dan weer als hardende stof in nagellak. Omdat het element in een gewonde huid zes keer meer doordringt in het lichaam, raden bepaalde producenten om na het scheren van de oksel geen deodorant meer te gebruiken waar aluminium in zit…..

Ongeveer de helft van de vaccins bevat aluminium. Het dient als zogenaamd toevoegselom de werking van het vaccin te verhogen. Hierdoor hoeven de producenten minder actieve stoffen te gebruiken.

En wat denk je van aluminiumfolie. Dagelijks gebruiken mensen aluminiumfolie om voedsel te bewaren. Het wordt regelmatig gebruikt in de oven en zelfs op de barbecue. Met zuur en verhitting treedt een chemische reactie op, waardoor aluminium in het eten terecht kan komen. Zure producten in aluminium pannen koken (rabarber etc…) is ook sterk af te raden. Over het algemeen is het gebruik van aluminiumpannen of van beschadigd teflon ook sterk af te raden. Bij verhitting komt aluminium in jouw voedsel terecht. Kies beter voor bijvoorbeeld een keramische koekenpan.

En men mag het roken ook niet vergeten: in sigarettenfilters treft men vaak aluminium aan, waardoor bij het roken aluminium vrij komt.

Advies
– Vermijd het gebruik van aluminiumfolie bij zuurgerechten- en rauw voedsel vooral als het gesneden is.
– Gebruik nooit aluminiumfolie in de oven en op de barbecue.
– Als je aluminium pannen gebruikt, kook hier geen zuur gerechten in.
– Neem de moeite om je deodorant c/q schoonheidsproducten te bekijken en al je aluminium bij de samenstelling aantreft, koop een andere.
– Wees voorzichtig met maagzuurremmers. Vele van hen bevatten aluminium.
– Ga af en toe detoxen om je lichaam te reinigen van allerlei gifstoffen.