Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is een overmatige productie van maagzuur dat irriterend werkt op het maagslijmvlies en tot ontstekingen kan leiden. Hetzelfde branderige gevoel kan echter ook ontstaan door onvoldoende productie van maagzuur.
U kunt een aantal supplementen nemen die zich richten op het normaliseren van de maagzuurproductie (niet op de behandeling van de eventuele gevolgen ervan).

Als u klachten ervaart, omdat u te weinig maagzuur aanmaakt, kunt u hiervoor betaïne,
vitamine B5 en l-histamine nemen om de vorming van maagzuur en maagsappen te stimuleren.
Heeft u echter last van te veel maagzuur, dan is tannicidine* en ortho-caroteen een betere
optie om de overmaat aan zuur uit de maag af te voeren en om de maagwand te versterken.:

Ter ondersteuning voor een aanvullend positief effect kunt u visolie (combineren met vitamine E!) en aloë vera-extract** innemen. De voeding dient een basisch overschot te geven, dat wil zeggen veel groenten en fruit. Daarbij voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren gebruiken. Scherpe en zure voeding kunt u beter vermijden en ook adviseren we matig te zijn met geraffineerde koolhydraten en dierlijk eiwit. Voldoende water drinken is belangrijk (3 tot 5 liter per dag). Het gebruik van salie en zoethout is aan te bevelen.

Vermijd stresssituaties en voorkom sterke temperatuurswisselingen.
*Tannicidine:
De actieve houtskool in dit product kan een negatief effect hebben op de absorptie van de anticonceptiepil.

**aloë vera-extract: Niet gebruiken tijdens zwangerschap. Niet te gebruiken door mensen die overgevoelig zijn voor salicylaten, aangezien aloë vera salicylzuur en lupeol bevat.