Dementie

Dementie is een aftakeling van de persoonlijkheid door een toenemende afname van de hogere hersenfuncties. In het algemeen wordt dementie gekenmerkt door progressieve teruggang van het denkvermogen, gevoelsleven, intellect en herinneringscapaciteit, en verder door een vermindering van het vermogen tot waarnemen, oordelen, taalgebruik en oriëntatie. Een voorbeeld van een dementiebeeld is de ziekte van Alzheimer.

Er zijn een aantal supplementen die ingenomen kunnen worden. Om de hersenstofwisseling te ontgiften kan je vitamine C als ascorbyl palmitaat (olie-oplosbaar)innemen. Memonorm, vitamine B1, B2, B3, B6 en B12 alsook foliumzuur, choline, zink citraat, taurine en l-glutamine kunnen langs meerdere wegen de dementie verbeteren. Voor een betere werking van alle neurotransmitters is er Cerenorm.

Een belangrijke co-enzymfactor in de hersenstofwisseling is dibencozide complex, dit bevordert de
synthese van DNA en RNA. RNA is één van de drie macromoleculen (met DNA en eiwitten) die essentieel zijn voor alle bekende levensvormen voor het overbrengen van de genetische informatie die de eiwitsynthese regelt.

Dementiepatiënten hebben vaak een tekort aan natuurlijke vitamine E. Andere supplementen die werkzaam kunnen zijn, zijn liponzuur forte, ALC forte en DMAC forte. Gezonde voeding is hier zeer belangrijk, doch laat met name in tehuizen veel te wensen over. Dit noodzaakt des te meer het gebruik van een hooggedoseerd multi-vitaminen/mineralen preparaat. Wij adviseren voorzichtig te zijn met chemische medicaties.

Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.