Eczeem

Eczeem is een aandoening van de oppervlakkige huidlagen die zich, in verschillende vormen, zowel chronisch als acuut kan manifesteren. Eczeem kan worden veroorzaakt door prikkeling van chemische stoffen op de huid, hitte, zonlicht, besmetting, immunologische oorzaken, gebruik van medicijnen, inwendige ziekteoorzaken e.v.a.

Advies (wij hebben goede ervaring met de volgende producten, maar het is altijd beter om dit onder begeleiding te doen):

Aloë
Brandnetel / urtica
Bardana
Greens
Omega’s

Het lijf moet altijd ontgift worden, voeding is zeer belangrijk. Volgens de Chinese Geneeskunde moet je echt alle producten die hitte veroorzaken (en dus huidklachten) uit de voeding halen. Denk aan suiker, cola en/of alle dranken met suiker of kunstmatige suikers, koffie, vlees, etc. Verder dient de voeding een basisch overschot te geven. Voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren gebruiken en zwavel (bijvoorbeeld in de vorm van eieren) is belangrijk.

Opmerkingen:
Het gebruik van synthetische kledingstukken moet worden ontraden. Let op waspoeder als eventuele veroorzaker van atopisch eczeem. Gebruik van PABA-bevattende huidcrème wordt aangeraden.