Erectieproblemen / impotentie

Met impotentie wordt meestal het seksueel onvermogen van de man bedoeld, het niet kunnen hebben van geslachtsgemeenschap. Dit kan verschillende oorzaken hebben: Ouderdom, alcoholmisbruik, neurogene – , hormonale -, interne – (bv. overgewicht), urologische – of psychische factoren. Ook kan een operatie ten grondslag liggen of het gebruik van bepaalde medicatie. Tevens kan er sprake zijn van afwezigheid van seksuele verlangens en onvermogen tot erectie van de penis.

Niet in alle gevallen kan er iets aan de impotentie gedaan worden, maar er zijn wel een aantal supplementen om het libido te verbeteren en erectiestoornissen te bestrijden. Veel van deze oplossingen komen uit Zuid-Amerika. Daarvandaan komen marapuama, catuaba en maca.
Marapuama wordt ook wel het liefdespoeder of potentiehout genoemd. Het is een boomschorspoeder van een kleine boomsoort uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud.
Catuaba is afkomstig uit het Braziliaans Amazonegebied. Deze struikachtige boom is befaamd om haar potentieverhogende en seksueel stimulerende werking. Daarnaast wordt het ook gebruikt als natuurlijke rustgever.
Uit Peru komt de Maca. Maca brengt de hormoonbalans opnieuw in evenwicht, geeft een betere erectie dankzij een betere doorbloeding van de penis, verhoogt het libido door meer aanmaak van testosteron, geeft meer zin in seks en meer energie.

De potentie en seksuele prestaties kunnen ook met bepaalde aminozuren positief beïnvloed worden. Dit geldt vooral voor de aminozuren arginine en ornithine. Arginine wordt ook wel de natuurlijke Viagra genoemd. Zink citraat raden we aan indien er sprake is van het gebruik van plaspillen. Het bevordert de werking van het hormonale systeem. De hormonale functies worden ook versterkt door Panax Ginseng GE, wat tevens ontspant en de concentratie bevorderd.

Verder adviseren we het gebruik van voldoende onverzadigde vetzuren, wees matig het geraffineerde koolhydraten en alcohol en liefst niet roken. Pas op met medicijnen die voor een hoge bloeddruk gebruikt worden.