Lijnzaadolie

Botanische naam: Linum usitatissimum

Gebruikt plantendeel: zaad

Lijnzaadolie wordt gewonnen uit de zaden van de vlasplant. De Egyptenaren kweekten de plant al en gebruikten het om de mummies in vlasstof in te wikkelen. De Romeinen brachten het gewas mee naar Noord Europa en de plant wordt nu overal te wereld verbouwd vanwege haar olie (uit het zaad) en haar vezels waar linnen en andere stoffen van worden gemaakt.

Kinderen die altijd in beweging zijn, moeite hebben met concentreren en driftaanvallen vertonen blijken uit onderzoek vaak een tekort aan meervoudig onverzadigde Omega 3 vetzuren te hebben. Lijnzaadolie is bijzonder rijk aan dit meervoudig onverzadigde vetzuur en herstelt de balans in het lichaam, waardoor uw kind rustiger en beter hanteerbaar wordt. Het kind kan zich beter concentreren en de leerprestaties verbeteren aanzienlijk.

Omega 3 vetzuren komen in ons moderne voedingspakket steeds minder voor. Toch zijn ze essentieel, want het menselijk lichaam kan ze zelf niet aanmaken en kan ook niet zonder ze functioneren. Lijnzaadolie helpt de aanmaak van prostaglandines te ondersteunen waardoor het o.a. geschikt is om het cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te normaliseren en huidklachten en allergieën te overwinnen.