Mensen met kanker doen er verstandig aan..

Ik las onlangs weer een artikel over kanker in combinatie met suiker. Het ging deze keer over een onderzoek uitgevoerd door artsen van het Amerikaanse alternatieve kankerkliniek ‘Nature Works Best’. Zij hadden 317 kankerpatiënten gevolgd, die in hun kliniek verzorgd werden, en kwamen erachter dat als zij geen suiker meer eten de kankerremissie een stuk hoger lag bij de patiënten met een suikervrij dieet.

In een zeven jaar durende studie lieten de artsen hun patiënten alle types van suiker vermijden: honing, esdoornsiroop, maïssiroop, alcohol en zelfs fruitsappen. Van de groep die het advies om geen suiker meer te eten in de wind had geslagen, bleef 36% kankervrij. In de groep die de aanbevelingen volgden, was dat liefst 90%. Ik moet zeggen dat een andere site die hierover bericht het respectievelijk over 17% versus 83% heeft. Maar de resultaten blijven opmerkelijk.

De reden voor deze resultaten is dat kankercellen (over)leven op glucose en ze gaan er sneller door groeien. Suikers worden door het lichaam snel omgezet in glucose.

Beide onderzoeksgroepen werden in de kliniek behandeld met enkel naturopathische remedies: voeding, voedingssupplementen en kruiden. Een aantal patiënten volgden ook chemotherapie in een andere kliniek. Sommige patiënten gaven toe dat een volledig suikervrij dieet hen niet lukte. De verleiding lag dan bijvoorbeeld bij toetjes zoals ijs en suiker in de koffie. De voedingsbegeleiders veroordeelden dit niet en probeerden de patiënten te helpen zo veel mogelijk suiker te vermijden.