Ontgiften

Het is verstandig af en toe je lichaam te ontdoen van giftige stoffen. Wat we ook doen, ons lichaam komt in aanraking met giftige stoffen, denk bv. aan uitlaatgassen. Deze stoffen kunnen een grote negatieve invloed uitoefenen op ons lichaam. Hoewel het niet eenvoudig is aan te tonen hoe de gifstoffen in ons lichaam onze gezondheid beïnvloeden, zijn er toch duidelijk twee verschijnselen die geregeld terugkomen, zo is door wetenschappers geconcludeerd:

De eerste is een verstoring van de hormoonhuishouding. Chemicaliën bootsen de werking van hormonen na of blokkeren die juist. Hierdoor kunnen ze voortplantingsorganen aantasten, het aantal spermacellen verminderen, de kwaliteit ervan beïnvloeden en de vruchtbaarheid aantasten. Ook wordt deze verstoring in verband gebracht met problemen bij de ontwikkeling van kinderen.

Ten tweede wordt het immuunsysteem aangetast. Vanwege de gifstoffen raakt het lichaam ‘in verwarring’. Het is daardoor niet meer in staat te herkennen wat lichaamseigen is en wat niet. Dat proces zie je ook bij auto-immuunziekten als diabetes, artritis en lupus.

Volgens de Environmental Working Group, een invloedrijke milieu-organisatie in de Verenigde Staten, kunnen de chemische stoffen in ons lichaam verder in verband worden gebracht met de volgende ziekten en aandoeningen: kanker; geboorte-afwijkingen; vertraagde ontwikkeling; verminderd gezichts- of gehoorvermogen; buikklachten; nierproblemen; huidproblemen; aantasting van de hersenen, het zenuwstelsel en de voortplantingsorganen; klachten aan longen, luchtwegen en lever; en hart- en vaatziekten.

Je kunt op verschillende manieren je lichaam ontgiften. Bijvoorbeeld door middel van een druivenkuur of een rijstkuur (alleen rijst eten), maar je kunt ook een korte kuur doen waarin je je beperkt tot alleen groenten- en vruchtensappen (vers), water en kruidenthee. Het ontgiftingsdieet dat eruit bestaat enkel bepaalde voedingsmiddelen te gebruiken in combinatie met water en kruidenthee, kun je langer volhouden en is iets gematigder. Bij het opbouwen kun je in eerste instantie rijstproducten en peulvruchten toevoegen. Geef je lichaam een paar dagen de tijd weer te “wennen” aan normaal eten. Je kunt het dieet aanvullen met een darmspoeling voor een optimaal resultaat. Wij kunnen u ook begeleiden tijdens het ontgiften.